ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Σήμερα το πρωί 30/12, εισέβαλαν 100 μπάτσοι σχεδόν από όλα τα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΔΕΛΤΑ, αντιτρομοκρατική, δίωξη ναρκωτικών) σε 40 δωμάτια των εστιών του ΕΚΠΑ κάνοντας συλλήψεις. Για 3 ώρες περίπου προσήγαγαν κόσμο που προσέγγιζε και τρομοκρατούσε τους εστιακού/ές ώστε να μη τραβάνε βίντεο, ενώ παράλληλα πετούσε drone της αστυνομίας πάνω από το κτίριο. Η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ. έσπασε την είσοδο πολιτιστικού χώρου και κατέσχεσε προσωπικό υλικό. Όλα αυτά με το πρόσχημα της έρευνας για ναρκωτικά.

Το κράτος και τα ΜΜΕ του, όπως σε κάθε κρατική επιδρομή σπεύδουν να δικαιολογήσουν με σαθρά προσχήματα, μια επιχείρηση που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους  αγωνιζόμενους εστιακούς και εστιακές, οι οποίοι δίνουν τους τελευταίους μήνες έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας προκειμένου, αρχικώς να διαμένουν στα σπίτια τους και να μην εκκενωθούν, και σε δεύτερο χρόνο ώστε να έχουν σίτιση και υδροδότηση. Δεν έχει περάσει πάνω από μήνας από όταν τους απείλησε η διεύθυνση των εστιών ότι αν δε λήξουν την κατάληψη θα τους διακόψουν τη σίτιση και την ύδρευση, όπως και έκαναν πριν μια βδομάδα όταν τους έκοψαν την σίτιση.

Το κράτος εξαπλώνει το καθεστώς αορατότητας με γρήγορους ρυθμούς σε όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας, κρίνοντας ποιος αξίζει να ζει  με βάση τα κανιβαλιστικά κριτήρια τους σάπιου συστήματος της αστικής δημοκρατίας. Οι εστιακοί, κομμάτι των καταπιεσμένων φοιτητών, υποτιμούνται στο έπακρο αυτή την περίοδο, ζώντας υπό καθεστώς απειλής μη μείνουν έξω από τα σπίτια τους, απειλούμενοι με διακοπή στοιχειωδών παροχών και εν τέλει βιώνουν, επειδή αγωνίζονται και δε προσκυνούν, επιδρομές από τα σκουπίδια του Χρυσοχοϊδη.

Το κράτος και οι θεσμοί του έχουν απολέσει κάθε δημοκρατική επίφαση και πλέον επιτίθενται χωρίς “δημοκρατικές” αναστολές στους καταπιεσμένους, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Η μόνη λογική απάντηση από μέρους μας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και των αγωνιζόμενων και η συλλογική αντίσταση σε κράτος και κεφάλαιο ενάντια στην εξατομίκευση που προωθεί το σάπιο σύστημά τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού , 30/12/20

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.