Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Σ.Φ. Φυσικού για τη 2ήμερη κατάληψη της σχολής μας – 11/06/2022

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Σ.Φ. Φυσικού για τη 2ήμερη κατάληψη της σχολής μας

 

Την Τετάρτη 8/6, από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, με 87 άτομα, υπερψηφίστηκε το ανοιχτό πλαίσιο και αποφασίστηκε η κατάληψη της σχολής μας για τις μέρες Πέμπτη 9/6 και Παρασκευή 10/6. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές διεκδικούμε μέσα από το Σύλλογό μας και με δυναμικό μέσο την κατάληψη, την συνολική ανατροπή του νόμου 4777, που φέρνει διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, όριο φοίτησης στα ν+ν/2 έτη, πανεπιστημιακή αστυνομία, την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ κ.ά., την ανατροπή του νέου νόμου πλαισίου και την υπεράσπιση του ασύλου. Επίσης, προσπαθούμε δυναμικά να απαλλάξουμε τη σχολή μας από την αστυνομοκρατία που έχει επιβάλλει το κράτος με τη σταθερή στρατοπέδευση δυνάμεων καταστολής εκατέρωθεν του Βιολογικού, με πρόσχημα το χτίσιμο της βιβλιοθήκης της ΣΘΕ – εκεί, δηλαδή, όπου υπήρχαν 3 βιβλιοθήκες και το Στέκι στο Βιολογικό.

 

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης και ενώ αυτή συνεπάγεται την αναστολή όλων των μαθημάτων της σχολής, κάποιοι καθηγητές και καθηγήτριες λειτούργησαν ενάντια στην απόφαση του συλλόγου και την κατάληψη, πραγματοποιώντας κανονικά τα μαθήματά τους. Η τηλε-εκπαίδευση είναι ένα μέσο το οποίο από τις περσινές μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις , έχει χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο και το καθηγητικό κατεστημένο, ώστε να πάει κόντρα στους αγώνες και στις συλλογικές αποφάσεις μαθητριών και φοιτητών, επικαλούμενα τη σύμφωνη γνώμη κάποιων φοιτητών. Οι καθηγητές με αυτό τον τρόπο δρούνε σαν εντολοδόχοι των κρατικών πολιτικών, μπαίνοντας εμπόδιο στα συλλογικά μας συμφέροντα με πρόσχημα το “να μη χαθούν μαθήματα”. Παρόλα αυτά, υπενθυμίζουμε ότι ο μόνος τρόπος να παίρνουμε αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής μας είναι με τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας. Παράλληλα, θεωρούμε σημαντικό, όταν η σχολή μας βρίσκεται σε κατάληψη και επιχειρηθεί από καθηγητές/ριες να γίνουν διαδικτυακά μαθήματα, πρόοδοι ή ακόμα και εξέταση, να απέχει το σύνολο των φοιτητών και των φοιτητριών από αυτά.

 

Ο αγώνας ενάντια στο νόμο 4777 είναι υπόθεση που αφορά τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των φοιτητριών και των φοιτητών και συνεπώς, σκοπός μας είναι η συσπείρωση ολοένα περισσότερων συμφοιτητών μας προς την συλλογικοποίηση και την αντίσταση στους ταξικούς φραγμούς και την καταστολή. Από τη μία, η αντικειμενική δυσκολία που δημιουργεί η εντατικοποίηση των σπουδών και η κρατική τρομοκρατία αφήνει ελάχιστο χρόνο για την ενασχόληση με τους κοινωνικούς αγώνες. Από την άλλη, η ανατροπή αυτής της κατάστασης εξαρτάται από εμάς και τις συλλογικές μας προσπάθειες.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗΝ Α31

 

ΤΡΙΤΗ 14/6 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ 12:00 ΣΚΑΛΙΑ ΣΘΕ

 

Συντονιστική επιτροπή Σ.Φ. Φυσικού 11/6

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.