Δίωξη συντροφιού από μπάτσους για δημοσίευση στο Facebook (κείμενο από στέκι Σ.Φ Φυσικού)

Στις 17/4, μετά από ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε σε ποστ του στο facebook, μπάτσοι με παρουσία εισαγγελέα καταφτάνουν σε σπίτι συντροφιού και αφού κάνουν σωματικούς ελέγχους και γυρίσουν ανάποδα όλο το σπίτι, προσαγάγουν αυτό και τα δύο άτομα που μένουν μαζί και του κατάσχουν κινητό, λάπτοπ και συνταγογραφημένα φάρμακα.

Το συντρόφι εκφράζει εξ αρχής την ιδεολογική του ταυτότητα ως αναρχικού μετά από ερώτηση των μπάτσων. Οι καταγγελίες που του απαγγέλλονται είναι παρακίνηση σε τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, που αφορά τα συνταγογραφημένα φάρμακα, με την τελευταία να απαγγέλλεται και στα άλλα δύο συντρόφια. Αιτία της κατηγορίας για παρακίνηση σε τρομοκρατία στάθηκε δημοσίευση του συντροφιού στο facebook, η οποία είναι ακόμη ανεβασμένη, όπως και σωρεία άλλων δημοσιεύσεων, καθώς είναι πολύ δραστήριο στο facebook με συνεχή posts τα οποία σχολιάζουν καυστικά και χιουμοριστικά τα τεκταινόμενα, σύμφωνα με την ιδεολογική του ταυτότητα και πάντα προς υπεράσπιση των αδικημένων και αδυνάμων.

Το συντρόφι αφέθηκε ελεύθερο μετά από λίγες ώρες. Πρόκειται για μια επιχείρηση φιάσκο που “ανακάλυψε” συνταγογραφημένα φάρμακα και που χωρίς κανένα στοιχείο προσήγαγε τα συντρόφια μας και τα φόρτωσε με ένα δικαστήριο με αφορμή μία δημοσίευση σε κοινωνικό δίκτυο.Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού όσων εκφράζουν ή σκέφτονται να εκφράσουν δημόσια απόψεις που δε συμβαδίζουν με την κυριαρχία, μέσω του παραδειγματισμού του συντροφιού μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων και οποιουδήποτε δέχεται την επίθεση του κράτους για την εκδήλωση της αντίδρασης του έναντι στην υποτίμηση των ζωών των κατωτέρων στρωμάτων.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Στέκι Σ.Φ. Φυσικού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.