Εκδήλωση και μαζική παράσταση για το ζήτημα της λέσχης

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Όπως θα έχετε μάθει οι εργαζόμενοι της λέσχης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Κάνουν απεργία και έχουν καταλάβει τη λέσχη. Η κινητοποίησή τους γίνεται λόγω της στάσης εμπαιγμού απέναντί τους σε διαπραγματεύσεις με το ΔΣ της λέσχης (αποτελούμενο από τον πρύτανη και κοσμήτορες του ΑΠΘ) που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν μέτρα για την εύρεση πόρων λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης της λέσχης από το υπουργείο. Τα μέτρα που συζητιούνται περιλαμβάνουν διάφορες λαμπρές ιδέες όπως μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από 12μηνες σε οχτάμηνες, απολύσεις, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, αντίτιμο στη λέσχη, κόψιμο παροχών όπως η κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φοιτητές, παραχώρηση της λέσχης σε catering (πλήρης ιδιωτικοποιηση) κ.α.

  • Την Τρίτη 17/5 στις 18:00 οι εργαζόμενοι της λέσχης οργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για το θέμα της λέσχης. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο της λέσχης. (Το αν θα είναι στην πάνω ή στην κάτω δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Όταν μάθουμε θα ενημερώσουμε. Αλλιώς ρωτήστε να σας πουν εκεί.)
  • Την Τετάρτη 18/5 στις 12:00 σας καλούμε σαν αυτόνομο σχήμα φυσικού σε μαζική παράσταση στο ΔΣ της λέσχης στην πάνω λέσχη για συμπαράσταση στους εργαζόμενους και για να διασφαλίσουμε ότι δε θα παρθεί καμία απόφαση εις βάρος τους ή εις βάρος των φοιτητών. Το ΔΣ μπήκε επίτηδες τη μέρα των φοιτητικών εκλογών για να αποφύγουν την παρουσία φοιτητών. Να μην τους κάνουμε τη χάρη.

Αμέσως παρακάτω το κοινό κείμενο εργαζομένων-φοιτητών που μοιράζεται. Για μια οπτική του αυτόνομου σχήματος και μια πιο αναλυτική αντιπληροφόρση δείτε παρακατω τη δημοσίευσή μας με τίτλο “Για τα νέα μέτρα αστυνόμευσης του πανεπιστημίου και τη διάλυση της λέσχης”.

“κλείνουν τη λέσχη Α.Π.Θ.;
ελλιπής χρηματοδότηση της λέσχης Α.Π.Θ. για το 2011, με κίνδυνο να μην λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Δεν υπάρχουν χρήματα για τη νέα σπουδαστική χρονιά 2011-2012. Ως πότε θα τρώτε σκέτο ρύζι, όσπρια και μακαρόνια; (και παρά την υπόσχεση που είχει δώσει στις πρυτανικές αρχές και τους εργαζόμενους το υπουργείο, με διάφορα τεχνικά ή νομικά τερτίπια παίρνει πίσω τις αυξήσεις με αποτέλεσμα να εξακολουθεί το οικονομικό πρόβλημα).
Μήπως από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει ιδιώτης Catering και βιομηχανοποιημένο φαγητό; Μήπως θα πληρώνει ο φοιτητής; Μήπως από το Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν οι εργαζόμενοι; Θα είναι σαν να απολύουν τους γονείς σας.
ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ.

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.