Αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα Σάββατο 18/9, 18:00 Καμάρα

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από την φασιστική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μίας δολοφονίας που συνέβη σε περίοδο κορύφωσης του αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στην παρακρατική και κρατική τρομοκρατία, με μάχες με τους φασίστες στους δρόμους, με δεκάδες συλλήψεις και βασανισμούς αγωνιστ(ρι)ών στα Α.Τ. από τους μπάτσους που έβαζαν πλάτη στη διατήρηση των φασιστών στο δημόσιο πεδίο και με την αξιοποίηση των φασιστών από το κράτος ως εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Παράλληλα, συχνά ήταν τα πογκρόμ εναντίον μεταναστ(ρι)ών από τα φασιστικά τάγματα εφόδου, δρώντας συμπληρωματικά στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονταν και δέχονται οι μετανάστ(ρι)ες στους χώρους δουλειάς, στα κέντρα κράτησης, στα ΚΥΤ και στα σύνορα.

Δε θα σταθούμε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την αστική δικαιοσύνη, καθώς οι φασίστες είναι ένα εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης και του κράτους, το οποίο αξιοποιούν όταν βλέπουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις να μεγαλώνουν. Με αφορμή την πανδημία του covid19, εξάλλου, το κράτος ενισχύει μέρα με τη μέρα τα μέτρα προληπτικής αντι-εξέγερσης, μεγαλώνοντας τις στρατιές των ένστολων δολοφόνων του, βασανίζοντας και φυλακίζοντας αγωνιστές, ενώ υποτιμάει στο έπακρο τη δημόσια υγεία, υψώνει περαιτέρω ταξικούς φραγμούς πετώντας δεκάδες χιλιάδες μαθητών εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαλύει το περιβάλλον προς όφελος των ενεργειακών ομίλων και ποινικοποιεί, αορατοποιεί, φυλακίζει και δολοφονεί τις μετανάστριες. Παράλληλα, οι μπάτσοι αβαντάρουν την παρουσία των φασιστών στους δρόμους, χτυπώντας αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, ενώ οι φασίστες διεκδικούν, με το προσωπείο των <<αντιεμβολιαστών>>, παρουσία στη δημόσια σφαίρα, λειτουργώντας ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και χρησιμοποιώντας σαν κάλυψη απογοητευμένα κομμάτια της κοινωνίας.

8 χρόνια μετά, η κρατική και η παρακρατική τρομοκρατία είναι εδώ να μας υπενθυμίζουν ότι ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά οφείλει να τσακιστεί στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και της κοινωνικής βάσης. Το χρέος μας να αγωνιστούμε ενάντια στο φασισμό περνάει μέσα από τον αγώνα για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενός κόσμους ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.