Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6|12|14

keimeno6.12

Noέμβριος 2014: Η πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη από το συντονιστικό καλών τεχνών (Η σχολή καλών τεχνών ήταν ήδη κατειλημμένη για εβδομάδες με σκοπό να μπλοκάρει τον νόμο Διαμαντοπούλου). Το κατειλημμένο Κτίριο Διοίκησης μετά από ανοιχτό κάλεσμα γίνεται ο χώρος για να συναντηθούν φοιτήτριες από όλο το ΑΠΘ και να στήσουν ένα κέντρο αγώνα με σκοπό:

  • Να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το τελευταίο νομοθετικό της διάταγμα, τις διαγραφές και τις απολύσεις, τη μετακύληση του κόστους φοίτησης σε εμάς (μείωση των θέσεων στις εστίες, αποκλεισμοί στη λέσχη, ελάττωση των παρεχόμενων συγγραμμάτων, κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων φοιτητών σε σχολές και εργαστήρια εκτός πανεπιστημιούπολης, ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές ).
  • Να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα του απεργού πείνας Ν.Ρωμανού που διεκδικoύσε τις άδειες του ως μικρές ανάσες ελευθερίας στο καθεστώς εγκλεισμού που του είχε επιβληθεί.
  • Να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος που ζητούσαν πολιτικό άσυλο.

Για όλα τα παραπάνω, για να δοκιμάσουμε τις σχέσεις μας στο δρόμο, για να αρθρώσουμε τις αντιστάσεις μας και να σπάσουμε τις λογικές της αδράνειας και του φόβου αποφασίσαμε μέσω του συντονιστικού της κατάληψης να κατέβουμε στην πορεία της 6/12 με οργανωμένο μπλόκ.

Ακολουθεί η επίθεση των ματ και το σπάσιμο της πορείας με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, συλλήψεις και προσαγωγές. Ο κόσμος της πορείας ανασυγκροτείται και πραγματοποιεί κατάληψη του εργατικού κέντρου η οποία με την σειρά της απαντάται από την αστυνομία…με λίγο ακόμα ξύλο συλλήψεις και προσαγωγές.

2 και κάτι χρόνια μετά…

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η συνολικότερη υποτίμηση των ζωών μας συνεχίζει ακάθεκτη.. με την συνεχή εντατικοποίηση των φοιτητών, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την προσπάθεια κατάργησης της διδακτικής επάρκειας, τις απλήρωτες πρακτικές, με πρόστιμα από τον ΟΑΣΘ που επιλέγουμε συλλογικά να διαγράφουμε, με την είσοδο της λέσχης να έχει ακόμα φύλακες και η ελεύθερη πρόσβαση να μην είναι δεδομένη για όλες. Εντωμεταξύ το σωφρονιστικό σύστημα..συνεχίζει να αυταρχικοποιείται μέσω περικοπών στις άδειες των κρατουμένων, αστυνομική καταστολή, περιορισμό επισκεπτηρίων, αποσκοπώντας στον παραδειγματισμό όσων αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές. Χαρακτηριστική η εκδικητική άρνηση χορήγησης αδειών στους πολιτικούς κρατουμένους Γουρνά και Κουφοντίνα.

Όσο για τους μετανάστες..άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης βρίσκονται μετέωροι,  βιώνοντας το ρατσισμό, ζώντας σε άθλιες συνθήκες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε hot spot και σε άλλες δομές εγκλεισμού που το κράτος έχει επιλέξει για να τους περιθωριοποιήσει και να τους φιμώσει και τελικά να τους διαχειριστεί σαν αριθμούς, με τον φόβο της απέλασης να είναι διαρκής. Παρόλ΄αυτά, οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις ζωές τους και να διεκδικούν τα αυτονόητα όπως για παράδειγμα ο Mohamed A. , που έκανε απεργία πείνας διεκδικώντας πολιτικό άσυλο ώστε να μην απελαθεί στην Τουρκία(στην Ελλάδα βρέθηκε κυνηγημένος από το αιγυπτιακό κράτος που είχε εκδώσει απόφαση εκτέλεσης του).

…δεν άλλαξαν πολλά.

Και μέχρι τα πράγματα να αλλάξουν, μέχρι η ζυγαριά να γύρει προς το μέρος μας, μέχρι ο κλοιός να σταματήσει να στενεύει , μέχρι να χωράμε όλο και περισσότερο στις σχέσεις που μας ορίζουν, στα σώματα μας, στις ζωές μας, μέχρι κανένας άνθρωπος να μην θεωρείται παράνομος, μέχρι ο εγκλεισμός να δώσει τη θέση του στην ελευθερία, μέχρι τότε..

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους, να διαδηλώνουμε, να συνωμοτούμε και να δρούμε, αντιστεκόμενες έμπρακτα στην αναδιάρθρωση που επελαύνει στις ζωές μας, εμπλεκόμενοι σε αγώνες μέσα και έξω από τους συλλόγους, μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.

Δεν μας τρομοκρατεί η καταστολή στους δρόμους, οι συλλήψεις, οι δικαστικές αίθουσες και οι κατηγορίες. Δεν θα μας επιβάλλουν την νομιμότητα τους. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη που μας αναλογεί και δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της 6|12|14

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Τετάρτη 5|4|17 στις 09:00

Bar για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων

στέκι στο Βιολογικό

Σάββατο 01|04 στις 22:00

Aυτόνομο Σχήμα Φυσικού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.