εξ αναβολής συνάντηση για τους ψύκτες νερού στη ΣΘΕ

Λόγω των γεγονότων της Τρίτης με την άρση ασύλου και την απειλή εισβολής της αστυνομίας στην κατάληψη της πρυτανείας, η συζήτηση για τους ψύκτες στη αναβλήθηκε. Η νέα συνάντηση μπήκε την Παρασκευή 30/11 στις 17:00 στο φουαγιέ της σχολής

*****

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν ψύκτες στους διαδρόμους της ΣΘΕ για όλους τους φοιτητές. Σήμερα βρίσκονται μόνο στις πτέρυγες των τομέων. Η αναγκαιότητα να υπάρξει ξανά πόσιμο νερό για όλους τους φοιτητές είναι αυτονόητη. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο για τον καθένα. Γι’ αυτό δε δεχόμαστε την εμπορευματοποίησή του από την οποία πλουτίζουν οι εταιρίες εμφιάλωσης και τα κυλικεία. Απαιτούμε λοιπόν την επανατοποθέτηση ψυκτών στους διαδρόμους της σχολής και προχωράμε σε δράσεις για την άσκηση πίεσης και την άμεση κάλυψη της ανάγκης μας.

Την περασμένη Τετάρτη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον κοσμήτορα της ΣΘΕ όπου εκφράσαμε το αίτημά μας. Η απάντηση που μας δόθηκε δεν περιλάμβανε σαφή δέσμευση για υλοποίηση σε συγκεκριμένο χρόνο. Προφανώς το ζήτημα μετατέθηκε επ’ αόριστον.

Από την εμπειρία του παρελθόντος βλέπουμε ότι οι υποσχέσεις χάνονται κάπου στο υπερπέραν και τα αιτήματά μας δεν πραγματοποιούνται. Και καθώς βλέπουμε την αναγκαιότητα να υπάρξει πόσιμο νερό χωρίς αντίτιμο στη σχολή προχωράμε σε οργάνωση άμεσης σχετικής δράσης. Μέχρι να τοποθετηθεί δηλαδή ψύκτης θα παίρνουμε νερό δωρεάν από το κυλικείο.

 Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών:

Παρασκευή 30/11 στις 17:00 στο φουαγιέ

ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της δράσης

Φοιτητές, φοιτήτριες από τη ΣΘΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.